torsdag 21 oktober 2010

Tjejklassikern 2010

I år har jag tagit tjejklassikern, mest som en uppvärmning inför nästa års hela klassiker, och såhär i efterhand kan jag dra slutsatsen att alla lopp i stort sett har något man behöver lära sig av varandra. Här följer en sammanfattning av vad jag tyckte, samt några bilder och mina tider/placeringar.
Och vi börjar väl där det startade, med Tjejvasan.

Tjejvasan.
Typ: Längdskidåkning.
Sträcka: 3 mil (Oxberg-Mora)
Pris: 580,-
Tid: 2 timmar & 6 minuter
Placering: 152 av ca 7 500

Tjejvasan är verkligen höjdpunkten på hela min säsong. Jag älskar banan som är flack, utan att bli tråkig. Till 90% består den av stakning som också passar mig väldigt bra. 2010 års Tjejvasa är så långt mitt livs lopp. Jag förbättrade mig 200 placeringar jämfört med året innan & hela arrangemanget osar proffsighet från arrangörernas sida. Det är bra med vätskekontroller, priset är överkomligt, man får nummerlappar i tyg (död åt alla lopp med de här jävla papperslapparna som blåser av, går sönder osv osv osv i all evighet). Ingår i avgiften gör också ett snyggt designat diplom med ditt namn & din tid. All in all är det här ett roligt, bra lopp.
Det enda skulle väl vara att man inte behöver ta ut den mindre förmögenheten på bussarna Mora-Oxberg. Lägg hellre på en 50-100,- på startavgiften & ha gratisbussar. Då slipper man även den här hetsen som har kommit i det sista med att det är så långa bilköer att många åkare har missat starten.

TjejVättern.
Typ: Cykel.
Sträcka: 10 mil i området runt Motala.
Pris: 1100,-
Tid: 4 timmar 48 minuter (vi hade 21 m/s i motvind i 5 mil, okej?)
Placering: Och eftersom Tjejvättern även har en så fantastisk hemsida kan man inte få reda på placeringen.


Det här var en...intressant upplevelse. Banan är relativt tråkig, förrutom sträckan som går utmed Vättern. I övrigt går den på landsvägar och på cykelvägar. Loppet var dyrt som fan med tanke på vad som ingick. Man fick nummerlappar i papper (papperslappar i kombination med att vi cyklade genom en mindre orkan var relativt asdålig), ville man ha nummerlapp i tyg kostade det extra. Och ville man ha diplom med tid fick man betala extra för det (varför man nu skulle vilja ha ett diplom UTAN tid övergår min tankeförmåga) . Ta då hellre bort den här gratis massagen & lägg till ex. nummerlappar i tyg. Och det var på tok för få vätskekontroller. Tidigare var loppet 9 mil & man hade då fler vätskekontroller än vad man har nu när man har ökat distansen med 1 mil. Logiken i det är ungefär lika med noll komma nix.
Herregud, snart börjar de väl ta extra betalt om man vill ha tids-chip också..


Vansbro Tjejsim.
Typ: Simmning.
Sträcka: 1 km motströms
Pris: 600,-
Tid: 24 minuter & 47 sekunder.
Placering: 466 av ca 3000
Ett mysigt lopp, om man nu kan beskriva det så. Det var helt okej.
I priset ingick en mössa med färg utifrån vilken startgrupp man var i, samt mat efter loppet. Med fick man också en påse att slänga överdragskläder i. Kort och gott funkade allting väldigt bra & smärtfritt. Det enda var väl att man skulle kunna fördjupa sig lite i det här med mössorna, om man skall vara petig. Jag har storlek L (60cm) på mitt huvud+ en jävla massa hår och det här med att få på en mössa i storlek S/M var nästan jobbigare än själva simmningen, if you catch my drift.


vi bodde privat hos en jättetrevlig familj. Jag fick ena sonens rum med ormar & gitarr. Således bestod uppvärmningen till loppet av "Tjejsim boogey" men tillhörande dans.


Lidingö Tjejlopp.
Typ: löpning.
Sträcka: 1 mil terräng.
Pris: 240,-
Tid: 1 timme 4 minuter
Placering: jag har för mig att det var något på 2200 av 6000

Det här med att lämna ifrån sig sina överdragskläder var en historia i sig själv. Tjejvasan & Vansbrosimmet har verkligen det där helt under kontroll. Man slänger ner allt i en påse med sitt startnummer, slänger det på ett lastbilsflak/container & så har de respektive loppen fraktat det till målområdet & lagt upp dem i nummerordning. Inga konstigheter. Allt är lätt och smärtfritt. Så gjorde man inte här. Informationen var relativt askass och tanken var att man själv fick gå till ett inhängnat område som var någorlunda numrerat och lägga ut sina grejjer på rätt plats (självklart var det ingen som gjorde det). När vi stod i startfållan var det flera tjejer som hade trott att man kunde lägga ifrån sig kläderna där inne (och med tanke på att det var den informationen som ropades ut i högtalarna så är det ju inte direkt jättekonstigt att de trodde det) & drabbades av små panikanfall när de insåg att så inte alls var fallet. I övrigt ett helt okej lopp med gratisbussar till/från start.
Personligen hade jag drabbats av panzarfeber 2 dagar innan & ville väl helst lägga mig ner & dö (vilket tiden vittnar om).

Så that's that. Annars funkar träningen bra & jag ligger nu på mellan 10 & 14 pass i veckan och har den huvudsakliga fokusen på löpning, cykel, gym & rullisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.