måndag 21 mars 2011

13. Mitt bästa kosttips

Det är att dels testa sig fram för att ta reda på vad som passar dig. Och om du inte tränar så mycket så skall du dra ner på kolhydraterna. Kohydrater sätter igång bukspottskörteln som producerar insulin. Insulinet säger åt kroppen att ta upp blodsockret från blodet, vilket i sin tur leder till att blodsockret sjunker.
Äter du så mycket kolhydrater att kroppen inte kan förbränna dem kommer de omvandlas till fett. Jag själv äter mycket kolhydrater, men så tränar jag också en hel del. För vanliga motionärer kan en livvstil med lite kolhydrater de dagarna man är stilla vara bra för att så kanske äta lite kolhydrater den/de dagarna man tränar.
Om du styrketränar så tänk också på att få i dig mycket protein. Kokta ägg är bra!

Men det allra viktigaste kosttipset är väl att inte dricka alkohol. Det mesta av det du äter; kolhydrater, socker, protein, osv. kan kroppen hitta någon form av användning för. Men alkohol gör bara illa kroppen och kan aldrig användas till någonting alls. Alkohol innehåller dessutom nästan lika mycket kalorier som rent fett.

1 kommentar:

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.