måndag 28 november 2011

Vinterstudion vs Tv4 Sport: 100 - 0

Tn liten tanke bara. Eller kanske åsikt. Det brukar ju bli mycket av båda dem varorna här på bloggen.

Till helgen visas världscupen på SVT igen. Det betyder Vinterstudion. Vinterstudion har alltid varit lika med "lite sådär lagom drygt" för mig som är halvt norsk och uppväxt med att kunna titta på NRK hemma. Om Vinterstudion är mellanmjölk är NRK fan i mig den fetaste grädden som finns. Det är lite svårt att förklara, men NRK's sändningar känns lite mer lyxiga och proffsiga än de svenska. Man har koll på exakt vad man pratar om. Man pratar inte om onödiga saker för att fylla upp tid. Man kommer inte med lite smådryga kommentarer. Man glädjs med alla åkare det går bra för, man tycker synd om alla åkare som faller igenom. Det är samma energi hos kommentatorerna varesig det är en svensk och en norsk som gör upp i en spurt som om det vore en tysk och en ryss. Man kallar ingen för gris, till exempel. Man har humor.

Fram tills helgen som var var jag helt övertygad om att Vinterstudin var ganska dåligt. Så kom Tv4 Sport och våldtog allt vad tv-sänd världscup heter.

"Nu diagonalar han med frånskjut!!"
Jo, det blir ju lätt så när man diagonalar..

"Hellner var bästa svensk och kom 6a.. då får vi kanske dra tillbaka att han gjorde ett dåligt lopp?"
En 6e plats är en 6e plats. Sen spelar det ingen roll om de 5 framför är norrmän, svenskar eller ryssar. En 6e plats blir varken mer eller mindre värd beroende på hur de andra landsmännen åker.

"Antagligen kommer en del åkare välja att jaga Northug i morgon"
Ja. Jo. Det blir ju lätt så när man startar först i en jaktstart med 130 åkare..


Sådär höll det på. Ett jämt malande av underligheter som fick en att undra om de riktiga kommentatorerna försovit och de hade slängt in några fotbollskommentatorer istället.
Till helgen är Vinterstudion tillbaka. Ett forum jag aldrig mer skall tala illa om. Tror jag.

2 kommentarer:

  1. Tycker det är himla synd att Andre Pops inte verkar köra med kofta i år, var ju förra årets halva nöje - att gissa vilka möster/färger/motiv han skulle ha på koftan (snöflingor, renar, mistlar, tistlar...)

    SvaraRadera
  2. Tv4 sport var verkligen riktigt dååligt jämfört med Vinterstudion... Bättring! Tur att det mesta går i SVT

    SvaraRadera

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.