fredag 3 februari 2012

" Grillkorvsrullningen "

Dagens kvällspass blev något så fint som Olympisk rörlighet.
Olympisk rörlighet är i princip att man lär kroppen att vara i rätt position i olika övningar. Hållning, muskelrörlighet, funktionell rörlighet etc. 
Det är lite svårtförklarat men man arbetar i princip med rörligheten i muskler och leder. Man jobbar sakta och med många upprepningar för att lära kroppen att göra rätt vid olika situationer. Ju bättre man är på det här med rörlighet desto bättre kan kroppen disponera krafter, och desto mindre chans är det att man ryker på skador.


Vi inledde passet med att springa, hoppa och studsa för att komma igång. Bensparkar, indianhopp - ni vet, det där klassiska uppvärmningsköret. Sedan jobbade vi med en del övningar för att förbättra löpteknik och sedan körde vi olympisk rörlighet. Efter ungefär 20 minuter med det gick vi vidare till hopprepsövningar för att så avsluta med muskelstyrka i rörelser. Riktigt roligt pass!


Malin kom förbi i slutet av passet och filmade den sista övningen som jag har döpt till "grillkorvsrullningen", för det är ju precis så den ser ut ;-) Den går ut på att man håller uppe hela kroppen med hjälp av bålmuskulaturen och sedan rullar endast med hjälp av densamme. Riktigt jobbigt om man gör den många gånger (och dessutom har gjort ett gäng magövningar innan man ger sig på den) Kräver en del teknik för att få till, men det är bara att börja öva hemma i stugorna! Vill man göra det lite jobbigare kan man hålla i en viktplatta som jag gör på filmen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.