torsdag 10 maj 2012

Långa intervaller & hell week på ingång .

Igår började jag småtesta att landa på många träningstimmar på en och samma dag. Nästa vecka är "hell week" och då blir det en jävla massa mängd, en jävla massa dagar i rad. Planen är att för första gången någonsin komma över 25 timmar på en vecka. För att testa på körde jag lite över 5 timmar igår och vaknade ändå pigg och sugen på intervallträning idag. Det blir ju en helt annan femma nästa vecka när det är 5 timmar varje dag, men kändes ändå bra att inte känna av det såhär dagen efter =)

I morse blev det 10min x 3 intervaller på skejt och eftersom gårdagens eftermiddagspass var "back-race" på crosstrainer (en halvtimme uppvärmning sen tungt motstånd utav bara helvete och bara användning av ben i en timme) så var det mycket mjöksyra och många felisättningar med stavar på den sista intervallen i morse. Tunnelseende, finns det ju något lite mindre trevligt som heter.


Om det blir såhär med stänkskydd skulle jag bra gärna vilja se hur det blir utan =)

6 kommentarer:

 1. Kör hårt Majken!! Ser fram emot att ses i Ramsau till hösten :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Madde! Längtar svinmycket till Ramsau!! Lovar att inte sova mellan alla pass i år så vi hinner umgås lite mer =)

   Radera
 2. Härligt! Hur fördelar du timmarna? Är det max både morgon o kväll eller hur har du lagt upp det? Vila?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördelningen brukar ge sig själv lite tycker jag. Dagar med dubbla långpass lär det bli 2 x 3 timmar, dagar med intervaller (intervaller som sällan tar längre än 1,5 timme) blir långpasset 3,5 timme. En dag blir det säkert ett pass på 5 timmar på antingen rullskidor eller cykel osv. Fokus ligger på löpning, rull och cykel. Styrkan går nästan bort helt, blir oftast bara övningar med egen kroppsvikt (som i videon för något inlägg sedan) efter själva huvudpasset =)

   Radera
 3. Härligt det här kommer ge eko i skidkretsar... 25 timmarsveckor är tuffa veckor!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. =)
   Fick till 23-timmars som mest förra sommaren, tanken är att få mängdveckor på 25+ den här. Skall bli roligt att se hur det fungerar =) Lycka till med teamet i sommar! Kul med alla nya sponsorer och att du blev månadens ambassadör!

   Radera

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.