onsdag 7 november 2012

Recept: Mac & Cheese

I sann presidentvalsanda kommer här ett recept som är så mycket USA det bara blir - Mac o Cheese! :-) Ett recept som är ungefär så långt från nyttigt man kan komma, men nu är det ju bara presidentval vart 4e år så det är lika bra att slå på så stort och ostigt det bara går.

Du behöver:
- 400g makaroner eller annan typ av pasta med ett valv i som kan fånga upp ost och sås.
- 100g ädelost
- 150g parmesan
- 200g färskost
- 30g gräslök
- 3dl grädde

* Koka upp pastan, hacka/klipp gräslöken och riv parmesanosten,

* Koka upp grädden i en separat kastrull, lägg sedan ner färskosten och rör om tills den smält ut ordentligt.

* Häll av pastavattnet och slå över ostsåsen. Bryt ner ädelosten i pastan, lägg ner 2/3 av parmestanosten och häll i gräslöken. Blanda.

* Lägg i pastaröran i en ugnsform och strö över resten av parmesanosten, släng in i ugnen på 225 grader tills osten fått färg. Servera med salt och peppar :-)

Lätt att laga men inget man skall sätta i sig varenda eftermiddag om man vill hålla formen ;-) Ett tips är att inte använda light-produkter till den här maträtten. Det blir inte alls lika gott och skall du ändå käka en sånhär rätt är det bättre att gå all in och köra på ordentlig grädde, bra ostar och hellre träna lite längre nästa dag om man nu tänker så.Jag försökte kompensera upp all ost med att äta världens godaste supersallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.