måndag 26 november 2012

Varning för skejtskär.

Det blir lite töntigt att lägga så mycket vikt vid Skofteruds skejtskär när sisådär 20 herrar sen gör samma sak i herrstafetten. Men då är det tydligen fler folk som kommer samtidigt så då är det mer accepterat.
Jag tänker lite såhär att det skull bli en jävligt spännande regelbok om reglerna skulle sättas i förhållande till hur många andra man har kring sig i spåret, men det kanske bara är jag.

7 kommentarer:

 1. Om man ser rent träningsmässigt, vad saknar du mest att göra som du inte kan göra pga gravid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt, egentligen.
   Löpning, intervaller med riktigt hög puls, allt vad magstyrketräning heter, långa stakpass, stakintervaller, osv osv osv.
   Och så saknar jag att känna mig liten och lätt när jag tränar.
   Att vara gravid är ganska tråkigt. Ser fram emot våren och sommaren.

   Radera
 2. Med risk för att bli hånad :)
  Regler finns det ju redan , ganska klara om jag får säga min åsikt.

  314.1.1 Klassisk teknik består av diagonalåkning, stakning, saxning utan glidsteg, utförsåkning och riktningsändringar.
  Enkel- och dubbelskridsko är inte tillåtet. Riktningsändring tillåter steg med frånskjut med avsikt att ändra åkriktning. Där det finns ett preparerat spår är riktingsändringar med frånskjut INTE tillåtet. Detta gäller också för tävlande som åker vid sidan av spåret.

  Ha det gött i höstrusket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, visst är det så, jag menar mer att då skulle man ju i såna fall också ge varningar till de 15-20 herråkare som gjorde likadant som Skofterud.
   Nu blev det en väldig massa fokus på Skofterud, och ingen fokus på någon av de herråkare som också tog snabbaste vägen och var tvugna att ta skejtskär.

   Radera
 3. True that :)
  Var är jämställdheten! Upp till kamp ( skojja lite )
  Självklart skulle det påpekas och anmälas , men ingen vågar väl....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha eller hur =)
   Skämt & sido, visst skall man hålla på reglerna och så. Tyckte bara det blev konstigt att lägga svinmycket fokus på Skofterud och ingenting på alla herrar som gjorde exakt likadant. NÅGON kunde i alla fall påpekat att "Nu var det ju en hel del herrar som gjorde precis som Skofterud", men nope. Då kändes det lite som om man bara var dåliga förlorare och letade fel på det norska damlaget.

   Radera
 4. Hej!
  Tack för en jättebra blogg!
  Jag har lite frågor.. Jag e i v14 nu och börjar få mage, när började du få mage? Hur såg du ut i v14? (om du tog bilder från så tidigt)
  / Madde (:

  SvaraRadera

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.