söndag 16 december 2012

Summering av träningsveckan.

I veckan blev det 12,5 träningstimmar varav 8 blev längdåkningstimmar. Det här gav runt 14 träningsmil. Hade vädret bara kunnat hålla sig på minussidan så våra spår fått vara intakta över helgen hade troligtvis alla de där 12,5 varit längdtimmar. Men men, man får vara glad för det lilla. Förhoppningsvis kommer kylan tillbaka snart så vi kan spåra om och få blixtföre =) Inte lika bra träning, men så jäkla kul. Speciellt nu när alla skidor är felspannade och glidet är lika med noll.

Idag var det molnigt, en plusgrad och riktigt tråkigt ute. Så istället för att köra ett ospårat skidpass blev det en eftermiddag på gymmet där jag körde kombipass utan vila mellan de olika maskinerna. Ryggen (och resten av kroppen för den delen) vill inte gärna hålla på med samma typ av rörelse för länge så kombipass har blivit nya favoriten när man tvingas till konditionspass på gymmet. 4x20min cykling, 1x20 minuter på SkiErg, 1x20 min ArcTrainer, 1x20min Crosstrainer.

Idag fick jag det fantastiska tipset: "Lägg lite mer fokus på bålstyrka och kör mycket intensiv konditionsträning så kommer nog de där extrakilona på magen försvinna" av en kvinna på gymmet. Tror inte det, du.
Från Torsdagspasset. Väljer det här framför gym alla dagar i veckan.
Chokladkola in the making efter kombipasset idag.

Chokladkola i papper och fin burk. Perfekt att ta med sig som present till julmiddagar! =)

Vi firar en fin träningsvecka med saltiner, havssaltskex, brie och final i handbolls EM.

4 kommentarer:

 1. Tips: Enligt Livsmedelsverket ska man undvika Brieost när man är gravid...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tips: Om EN gravid ellet ETT barn får något endaste problem som kan kopplas till mat så går livsmedelsverket ut med att ALLA gravida skall undvika detta helt. Frågade barnmorskan och hon sa att en bit brie då och då inte är ett dugg skadligt, bara man inte frossar ner sig.

   För något år sedan gick de också ut med att lakrits, även en endaste liten bit, var livsfarligt för barnet och att man absolut inte får äta det som gravid. Skulle kunna räkna upp 20 gravida jag känner som hade just lakrits som sin största last under hela graviditeten och som har fått fina och friska ungar.

   Man skall använda huvudet och inte bara köpa allt livsmedelsverket säger rakt av. Var det inte de som gick ut med att man för att må bra borde äta 6-8 skivor bröd per dag för några år sedan? Och sen gick ut med att någon bara hittat på det?
   Använda huvudet var det, ja.

   Radera
 2. Cecilia Johansson20 december 2012 11:29

  Tråkig kommentar den översta! Typiskt svenskt. Istället för att berömma en gravid som precis skrivit att hon tränar mer än de flesta ogravida skriver man nått med uppsåt att göra henne ledsen istället. Ush!

  Jag åt också brie någon gång ibland som gravid, fick en frisk unge. Det stämmer att livsmedelsverket går ut med att alla gravida skall undvika något även om det bara är en vara som påverkat en enda gravid eller ett enda barn. I fallet med brie-osten var det väl någon mamma i Norge vars tvillingar hade dött i ganska tidig vecka pga att hon köpt en för gammal brie gjord på en fabrik där det senare kom fram att man misskött sig kraftigt när det gällde hygien och hur man behandlade råvarorva.
  Faran med brie gäller alltså bara om den felbehandlas under produktion och det bildas bakterier i den.

  Häftigt att du kan träna så mycket när det ändå börjar närma sig BF för dig! Vad är du i nu, 8e månaden? Kunde träna lite grann fram till vecka 26 men sen var det lögn att klara av något annat än enstaka promenader :-)

  SvaraRadera
 3. Lyckades helt glömma bort vad det var jag skulle fråga om!
  Jag undrar lite kring hur du räknar din träningstid? Tänkte på det nu när du skrev att du tränat 12,5 timme. Vad räknar du som träning?
  Lyssnade på vinterstudion för några veckor sedan där de tog upp det här att alla räknar olika och är väldigt nyfiken på hur du räknar.
  När du tränade 30 timmar på en vecka i somras, hur räknade du till exempel då? Och räknar du annorlunda nu än vad du gjorde i somras?

  SvaraRadera

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.