tisdag 29 januari 2013

Kära häst- och hundägare:

Jag vet inte riktigt hur ni tänker när ni rider eller promenerar i våra skidspår, en gissning är väl att ni inte tänker alls. Jag vet inte heller hur det är möjligt att ni inför varje vinter lyckas glömma bort att man inte skall gå, rida eller låta hundar springa sönder skidspåren. Det är ju inte direkt som om det här aldrig hänt tidigare.

Spåren är inte till för er, era hästar eller era hundar. Enligt alla de skyltar som sitter längs med banan har ni inte lov att vistas där när den är snötäckt, det här är regler kommunen har satt upp. Det är inte speciellt roligt för alla frivilliga i klubben som lagt ner massor av lediga kvällar och helger på att få iordning banan. Det är riktigt förjävligt att  komma dit med skidorna, se att spåren är totalförstörda och tvingas vända hem utan någon skidtur. Det är inte heller så jävla roligt att komma dit kvällen innan man skall annordna tävling och se att allt är förstört.

Det finns massor av skogsvägar som inte är snötäckta som ni kan rida på om ni nu tvunget måste rida i skogen. Det finnas massor av uppskottade vägar där ni kan rasta era förbannade hundar. Det finns ingen som helst anledning till att ni måste bedriva de här aktiviteterna just på den enda kilometer med skidspår vi har i Anderstorp.

6 kommentarer:

 1. Ständigt dessa idioter. Konstigt att det ska vara så himla svårt att få in en sån enkel grej i huvudet. :( Hoppas det ordnar sig till kvällens tävling!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ordnade sig som tur var =) Men det var inte direkt med glädje som folk åkte från sina arbeten för att någon idiot ridit sönder spåren..

   Radera
 2. Jag har ju själv häst och rider men jag förstår verkligen inte hur de kan gå i spåren när det finns sp många andra ställen att rida på. Sen att hundägare låter sina hundar rastas i spåren förstå jag verkligen inte heller varför ska de gå just där?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag fattar det verkligen inte heller. Det måste väl ändå vara hundra gånger lättare att gå med hunden på uppskottade cykelvägar och liknande än att pulsa omkring i skogen. Och vill man nu gärna gå i skogen kan man ju göra det, men inte precis där vi har lagt vårt spår.
   Skall svara på ditt mail i eftermiddag! =)

   Radera
 3. Men det är väl klart att folk ska få rida i skogen, så konstigt är det inte. Lika självklart borde det vara för dem som rider att hålla sig ifrån skidspåren -_- SÅ stor brist på ridvägar i skog eller inte, har vi inte i Sverige. Gah, människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur. Man försöker räkna ut hur (om?) de tänker men jag får inte ihop det hur jag än vänder och vrider på det..

   Radera

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.