söndag 17 mars 2013

Vasaloppet 2014 fullt på mindre än en kvart.

Ja, det är ju en jäkla tur att man är morgonpigg.
Däremot har jag lite svårt att se poängen med det här nya systemet och tycker synd om alla de som ville ha plats men inte fick. När man inte behöver betala direkt, och egentligen kan anmäla hur många man vill, så säger det ju sigsjälv att platserna kommer gå åt fort. En i min bekantskapskrets anmälde 10 personer som han inte ens vet om de vill åka. De ligger fortfarande ligger och sover, men han anmälde dem för att de "kanske kan tänka sig att åka". 

I de övriga loppen (ex HalvVasan och TjejVasan) måste man logga in på sitt Vasaloppskonto, anmäla sig och sedan betala direkt. Det är egentligen ett mycket bättre system och jag förstår inte riktigt varför man inte behöll det systemet på Vasaloppet också.

2 kommentarer:

 1. Håller med om att det finns en del att önska rörande rutinerna kring anmälan. Men oavsett vilka ändringar man gör är en ny era här! Fantastiskt många som vill åka och då blir det givetvis många som blir utan startplats - samt att startplatserna kommande år givetvis kommer gå åt som smör i solsken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det många som vill åka, men det känns lite som om det här nya systemet används bara för att man skall kunna säga att det blev fullt på si och så många dagar/timmar/minuter. Jag tycker det blir väldigt fel att en person kan sitta och anmäla 20 stycken om han/hon så skulle vilja det.

   Om alla bara kunde anmäla en person och var tvugna att betala direkt skulle man minska på det faktum att många köper platser bara för att sälja vidare dyrt. Det ligger ju redan en massa startplatser ute till salu på diverse sidor som blocker, startplats.se.
   Jag tycker det blir fel att främja den marknaden istället för att främja dem som faktiskt vill åka. Visst - de som verkligen vill åka och som inte fick plats idag kommer ju få en plats. Det finns alltid platser att köpa till samma pris (eller tom billigare) som Vasaloppet själva säljer dem för. Alltid någon som ångrar sig, blir skadad, inte är nog motiverad eler liknande som säljer sin plats. Men det skapas en onödig irritation som man lätt skulle kunna undvika.

   Sen tänker jag som så att om det nya systemet varit så bra så hade man väl använt det även på de andra loppen i vinterveckan också? I HalvVasan, TjejVasan, KortVasan m.fl måste man fortfarande logga in med sitt VasaID och betala på en gång, vilket också tyder på att man bara använder det här systemet i Vasaloppet för att kunna säga att "Det blev fullt på 10 minuter!".

   Radera

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.