lördag 2 mars 2013

Vasaloppsmässan - stället där man hittar allt man behöver, och oftast lite till.

Igår strax efter lunch kom vi fram till ett soligt Mora =)
Efter att ha packat upp och bytt om i lägenheten som är vår för helgen begav vi oss ner mot centrum för att besöka Vasaloppsmässan och ta del av all vallastress i tältet. Där var förvånansvärt behagligt, inte mycket folk, inte så kvavt som det brukar vara och lätt att ta sig fram. Jag tog en snabbtitt på vilka som ställde ut och stannade sedan till en längre stund hos Thorax Trainer där jag träffade jättemånga trevliga skidåkare. Bland annat Fia från Ski Team Skåne. 
Det var också många som kom fram och berömde mig för den senaste videon jag lagt upp (som också spelades på repeat i Thorax montern). Det var speciellt kul med alla tjejer som kom fram och sa att jag inspirerade dem att träna under/efter graviditeten! =) 


Thorax Trainer har nu släppt ett program där man kan koppla samman sin stakmaskin med en dator och sedan köra upploppet i Vasaloppet som intervall-träning. Antingen 200 eller 400 meter =) I framtiden skall man också släppa en fullversion där man kan köra hela, eller valfria delar av, Vasaloppet! Man kan välja mellan att köra helt själv, tävla två och två eller tävla mot Susanne Nyström/Staffan Larsson/Mattias Svahn vars Thorax-tider ligger inne i programmet =)
Tyvärr hade deras dator gått i golvet igår så programmet ballade ur en del och visade helt fel hastigheter/tider på vissa åkare.

Idag sov vi så länge det gick, tog sedan en lång frukost och sen gick jag och Tomas ner mot tältet för en lite längre shoppingtur. Och idag var det inte riktigt lika behagligt i tältet om man säger så =) Folk överallt och varmt som i en bastu.

Jag kikade lite på en "släde" att ha efter skidorna igår och stannade idag till en lite längre stund hos Thule som äger Chariot. Jag fastnade först och främst för CX-modellen och då främst versionen för löpning och skidåkning. Tror det skulle passa mig och Tomas perfekt nästkommande höst/vinter när bebis är så stor att h*n kan sitta upp. Vi har många spännande skidresor planerade och vad passar väl bättre än att kunna ta med sig lillgrodan ut på tur? =) Som jag förstått kan man även ha den efter rullskidorna, men med tanke på att jag skulle kunna vinna VM i rullskidfall så vette tusan om det känns som en bra idé att ens försöka sig på det.



Inne på Stadium i tältet hittade vi (utöver en massa vallatips som naturligtvis har ändrat sig sen igår) två par nya handskar till Tomas och lite energi att ta innan och under loppet i morgon. Sen började jakten på "pinguvärmepåsarna" vi köpte till honom förra året. Tomas har vibrationsskador i fingrar och tår efter speedwayen och kan i princip inte vara ute i under -5 utan att förfrysa händer och fötter. Värmepåsar är således ett måste i starten och under första timmen av Vasaloppet. Efter att vi insett att försäljaren för "pinguvärmepåsarna" inte ställde ut på mässan i år drabbades vi lite smått av panik. 
Men efter att ha letat runt på Jon Sport en stund hittade vi dem som tur var! Utöver det köpte Tomas en Garmin 310 XT (till kanonpris!) så han kan hålla koll på kaloriförbränning/distans/hastighet i morgon. Och jag blev lovad ett nytt pulsband av försäljaren eftersom min klocka inte längre kan ansluta till mitt band.  Själv hittade jag en Dæhlie-mössa och ett sittunderlag i favoritfärgen. Perfekt i morgon när jag skall sitta ute och vänta på herreliten vid målet en bra stund innan dem kommer till Mora =) 

Nya handskar, Enervit Pre-Sport & "pinguvärmepåsar".

Nu ligger Vasaloppsåkarna och sover här i lägenheten medan jag svarar på lite mail. Snart blir det traditionsenligt resturangbesök på Vasagatan 32 och därefter en lika traditionsenlig bär- och fruktladdning =)  Ikväll skall vi mysa till Melodifestivalen, de andra skall kolhydratladda och jag skall fortsätta förtränga att jag för första gången på 4 år inte skall dra min kropp från Sälen till Mora i morgon.

2 kommentarer:

 1. Det går utmärkt att åka rullskidor med charioten! Bara att byta medarna mot hjulen, sedan är det bara att åka. Dock skall man ju tänka på att vagnen trycker på i nedförsbackarna, en bromskompis kan vara bra första gången, lite beroende på en bromskunskaper på rullskidor, allt för trafikerade vägar kan ju också vara bra att undvika, men blir ju inte smidigare med en vagn på släp.
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det sa dem vid Thule-montern också =) Det handlar väl mer om min benägenhet att ramla omkull- varesig det går uppför, nerför eller är flackt- som gör att jag är lite kritisk till att ha en liten bebis bakom =)

   Radera

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.