onsdag 10 juli 2013

Stort tack.

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, så det är väl dags för en liten lägesrapport så ingen får för sig att jag slutat träna och börjat spendera min mammaledighet med att fika med dom andra mammorna ;-)

Just nu känns allt med träningen jättefint. Jag snittar på 12-13 timmar i veckan när jag är hemma själv och har ett mål med varje vecka att få till minst 2 timmars träning under 6 dagar. Det känns som en helt okej mängd att hålla fram tills dess att Tomas är lite mer hemma i Augusti-September. Då jävlar skall ni få se på mängdökning :-)

Sen början på förra veckan har jag börjat få till dubbla pass vissa dagar. Hurvida det är möjligt beror mycket på hur Charlie sover under natten. Han växlar lite mellan att sova 6-7 timmar i sträck, vakna för blöjbyte/mat, för att sedan sova i 2-4 timmar till och att vakna ett par gånger under natten för mat/blöjbyte. De dagar där han sover bra så går jag upp när han vaknar vid 6-7, äter frukost och tränar antingen styrka ute i vårt gym här hemma, cykel på trainern eller stakpass på Thorax. Är Tomas hemma vågar jag mig ibland ut på ett morgonlöppass, men då gäller det att hålla sig nära hemmet om Charlie skulle vakna eftersom Tomas har ett brutet nyckelben och inte kan bära/lyfta honom. Ett par gånger har jag tagit bilen till elljusspåret och sprungit runt på 1KM-slingan för att alltid ha nära till bilen om det skulle krisa hemma. Det funkar jättebra, och det är skönt att komma ut och träna utomhus. Man blir väldigt tacksam över utomhuspassen när 80% av träningen sker inomhus :-)
De nätter när han vaknar ett par gånger, och kanske är uppe en timme mitt i natten, så är jag oftast så mosad i huvudet när han vaknar vid 6-7 att jag sover vidare och går upp när han vaknar mellan 9 och 11. De dagarna blir det oftast bara ett längre pass.

För några dagar sedan körde jag det första renodlade intervallpasset sen förlossningen. Jag vet att jag borde trycka på med lite mer intervaller och försöka få till två-tre intervallpass i veckan, men fram tills nu har jag inte varit i så bra form att jag har känt att det har varit lönt. Att planera för ett hårdpass och sedan vara tvungen att ge upp efter typ 2 intervaller är nog mer knäckande än givande. Istället har jag försökt få till många 1-2minuts intervaller lite då och då i långpassen, impulsintervaller, eller en längre intervall (4-6 minuter) i slutet på långpassen för att jobba upp "intervallformen". Men i förra veckan fick jag med Tomas hjälp (han låg och pratade med Charlie oavbrutet i över en timme) till 4x4 minuter på Thorax :-) Planen är nu att öka på intervallträningen, ligga på 1-2 pass i veckan fram till Augusti och sen öka på till 2-3 pass.

Om vi sen går över på tävlingsbiten kan jag säga att det blir tävlingstätt på rull i Augusti och September.. :-)

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till alla som hör av sig med peppande kommentarer, bjuder in mig till tävlingar och team som har visat intresse för mitt detlagande i Ski Classics. Det värmer och glädjer mig jättemycket att så många tror på min satsning och förstår min önskan om att både vara skidåkare och mamma.

mitt livs kärlek.

3 kommentarer:

  1. Det är imponerande att se dig göra allting möjligt, jag har aldrig sett någon med så gröndjävulskt mycket vilja som du. Jag blir så otroligt motiverad och inspirerad till min egen träning av allt det du gör. Du är en stor förebild för mig och jag hoppas verkligen att allt ditt slit ger resultat i vinter, för det är du såå värd! Fan så grym du är Majken!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med ovanstående talare, du är grym! Du inspirerar verkligen! Kör hårt och lycka till :)

    SvaraRadera
  3. Tusen, tusen tack till er båda två :-) Det värmer verkligen :-)Stor kram till er!

    SvaraRadera

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.