fredag 23 maj 2014

Fystest i Växjö & intervaller på Isaberg .

Först och främst vill jag rikta ett stort tack till alla som hörde av sig med trevliga kommentarer efter mitt föregående inlägg ang AOK. Av besöksantalet på bloggen att döma så förstår jag ju att många bryr sig om det jag håller på med i någon mån och gillar det jag sysslar med men det var väldigt trevligt att så många tog sig tid att kommentera/maila peppningar och medhåll :-)

Den senaste veckan har varit en riktigt bra träningsvecka. Efter mitt 4-timmarpass förra Lördagen tog jag en vilodag på Söndagen innan det blev ett långt och rejält styrkepass med tillhörande löpning på Måndagen. I Tisdags utmanade jag sen mina höfter med 2h terränglöpning och det kändes så bra efteråt att jag klämde till med ett intervallpass på Thorax Trainern på kvällen :-) Löppasset var det första på länge som jag gjorde utan barnvagn och det var riktigt kul att äntligen kunna utforska de små och knixiga stigarna i Vetlandaskogarna som man aldrig kan springa på när Charlie är med i Charioten.

I Onsdags var Tomas i Danmark och körde och jag ville gärna ha lite tid med Charlie efter att ha tränat mycket tidigare i veckan så istället för att pressa in träning under dagen körde jag distans på Thoraxen på kvällen när han somnat.

Igår var det dags för det årliga kroppsbesiktningen i Växjö hos specialistläkargruppen. Man går igenom hela kroppen; hud, ögon/syn, hjärta, muskler, kollar blodvärden. Och så det roligaste av allt på hela dagen: Cykeltestet! Förra året lyckades jag komma upp i 175% av vad som är normalt för kvinnor i min ålder. Jag visste att det skulle bli svårt att slå och när syran började komma redan vid 225watt trodde jag aldrig att jag skulle kunna slå förra årets resultat. Det gjorde så ont och var så tungt men på något sätt lyckades jag pressa mig upp på 300watt och klarade hela den minuten. Jag försökte även på 325watt men efter drygt 15 sekunder var jag tvungen att vika ner mig. Jag blev först lite besviken över att inte ha klarat hela minuten på 325 också men det försvann ganska snabbt när de som hjälpte mig kring testet sa att ingen kvinna någonsin hade klarat hela minuten på 300watt i Växjö tidigare! :-) Procentmässigt blev resultatet i år att jag har en hjärtkapacitet på 191% av vad som är normalt för kvinnor i min ålder/viktklass.
På väg hem från Växjö stannade vi på en kaningård där man kunde sitta och äta god mat tillsammans med fina gårdskaniner. Charlie, som har blivit lika kanintokig som jag, var väldigt nöjd.

Charlie klappar kaninen.Idag följde Axel med mig och Charlie till Isaberg för att passa/leka/ha picknick med Charlie när jag sprang intervaller. Efter en dryg timme och 12x 90 sek med konstant syra åkte vi hemåt där jag duschade och åt innan det bar av mot familjen Elmblads hus. Jag spenderade sen en kanontrevlig eftermiddag hemma hos Micael där vi gick igenom det som varit och diskuterade kring träningen framåt. Jag är så glad över vårt samarbete och jag tror att det kan bli riktigt, riktigt bra.

Ikväll har vi bara myst och firat världens bästa pappa som fyller 55 år idag :-)

Intervaller på Isaberg med stavar från Salomon.
Axel och Charlie :-)

Picknickhörnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.