torsdag 10 juli 2014

Elpex, Torsby och Norge!

Nu har jag haft lite för kul under lite för lång tid vilket som vanligt resulterat i att det blivit lite dåligt med uppdateringar här på hemsidan.

Av allt roligt som hänt var nästan det roligaste besöket i Borås under SM-veckan. Efter midsommar hade jag en längre sjukdomsperiod där jag missade 12 dagar med träning så att tävla själv var ju inte riktigt aktuellt (att jag bara kört två skatepass på rullskidor de senaste 23 åren hade också viss del i det hela). Men det kändes lite för nära för att inte vara där som publik, speciellt när min teamkompis Samuel skulle köra både det individuella loppet och teamsprinten (där han och Tobias Westman tog SM-guld!!). Det blev en riktigt rolig dag där jag förutom att få äta god mat, se spännande tävlingar och ha ett väldigt givande teammöte på Amer Sport träffade Johan på Elpex och "spontanskrev" ett rullskidavtal. Elpex har jobbat mycket med utvecklingen kring rullskidor de senaste åren och är idag ett av världens ledande varumärke inom rullskidor. Bland annat är deras modell Wasa 610 den mest sålda klassiska rullskidan sen 1987. Vad som också känns roligt är att skidan är i stort sett helt svensktillverkad då alla delar av skidorna förutom dekalerna tillverkas i Sverige. Jag har kört på modellen Elpex Evolution V nu sedan SM och är imponerad över skidkänslan och framförallt hur fantastiskt bra de rullar på sämre asfalt. Det skall bli riktigt kul att tävla och träna på dem under sommaren och hösten! :-)

Älskar att Elpex vågar använda lite färg! :-)

Efter SM fick jag ett par härliga dagar i Anderstorp med besök på Gnosjös nya naturgym, intervaller och ett riktigt (men helt oplanerat) långpass tillsammans med delar av LGR-gänget. Upplägget blev ganska bra då vi mötte upp folk lite då och då som sen körde så länge de ville. Tillslut var det bara jag och Henrik kvar och efter att vi skiljts åt i Åsenhöga fortsatte jag själv hemåt. Men i Gnosjö hade de 3,5 timmarna (som egentligen bara skulle vara 2) tagit ut sin rätt och fick ringa pappa som var snäll och hämtade mig.

I Måndags blev det en tidig avfärd mot Torsby för två intensiva dagar med träning och skidtester. Efter en lunch med Kalle, pappa och Elisabeth gav vi oss av in i tunneln. Man ser det som ganska självklart men jag tycker att det är helt fantastiskt att man faktiskt har en tunnel där det är minusgrader och perfekta snöförhållanden mitt i sommaren. Tänk att man på 30 meter går från +30 till -4 grader! :-) Efter 1,5 timme skidåkning  med lite tester var det skönt att komma till hotellet och efter en dusch bara kunna gå upp till matsalen för färdig middagsbuffé :-)

Skidtest i tunneln av både gamla och nya skidor.
Dagen därpå blev det en intensiv dag som för min del innehöll 5 timmars träning fördelat på löpning, stakpass på rullskidor och längdskidåkning i tunneln. På eftermiddagen kom pappa och hämtade mig och vi reste vidare mot Helin, där jag i skrivande stund befinner mig och kommer befinna mig i ytterligare 10 dagar :-)

Igår var den första träningsdagen i fjällen och planen var ett långt löppass med stavar upp på två fjälltoppar och sen vidare över ett fjäll. Jag visste inte hur lång tid det skulle ta men gissade på runt 3,5 timme. För att säkert orka hela vägen ställde jag in Suunto Ambit 2S på att larma så fort pulsen gick över 150. Trots det gick det förvånansvärt bra och den allra största delen av passet (3:15 av 4 timmar) var löpning i 5:30-6:15min/km-tempo. Resterande 45 minuter var klättring upp till topparna. Det var ett otroligt fint pass där jag kunde springa i bara shorts och sport-BH hela vägen och egentligen inte blev riktigt trött i benen förrän den sista kvarten. Jag har aldrig sprungit i mer än 3 timmar tidigare och då har både knän och ben knappt burit när jag kommit hem. Gårdagens pass var verkligen ett positivt formbesked :-)


Godaste baren jag någonsin ätit!Salomon SLAB Sense 3 Ultra SG, mina nya favoritskor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.