fredag 20 februari 2015

Tack Falun!

Falun! Vilken fantastisk stad och vilken fantastisk energi Lugnet bjöd på igår eftermiddag.

Vi kom fram till Falun strax innan lunch och åkte direkt ner till centrum för att besöka det uppsatta "tältet" där Anna Haags och Emil Jönssons samarbetspartners (däribland vår gemensamma partner Etixx) skulle finnas. Kan verkligen varmt rekommendera alla som besöker VM i Falun att titta in hos dem och mingla runt lite. Där finns en utställning med Etixx-produkter och i baren utanför kan man förutom diverse alkoholhaltiga drycker beställa varm Energy Load. Scenen där medaljerna delas ut ligger ett stenkast därifrån så tycker man det blir lite kallt i väntan på medaljörer är det ju perfekt att gå dit och värma sig en stund. Klicka på den här länken för att få adress till tältet och lite mer info.

Etixx-höran i Anna & Emils tält.
Etixx-produkter som tidigare bara fanns att köpa på apotekets online-shop finns nu även att köpa på 126 olika apotek runtom i Sverige! :-) Ett av dem är Apoteket Engelbrekt i Falun,

Efter en jättegod lunch tillsammans med Anna & Emils samarbetspartners gick vi gemensamt upp till stadion för att hitta våra platser och se kvalet. Tyvärr missade vi början på damernas kval och hann bara se den andra halvan där de oseedade och lite mer okända åkarna kör. Många hade i stort sett aldrig stått på ett par skidor innan utan hade fått låna utrustning för att kunna delta. Vad som också var väldigt glädjande och gjorde att man blev lite extra varm i hjärtat var att uppleva hur publiken i Falun genom enorma påhejningar och applåder bar de här lite mindre meriterade åkarna runt banan. Istället för att göra sig lustig på deras bekostnad försökte man peppa med glädje. Och vilket mod de har! Att utan alltför stora förkunskaper sätta ut för den kuperade sprintbanan i Falun.

Så var det dags för herrarnas kval och därefter var det ett litet uppehåll innan finalheaten skulle köras. Då passade jag på att ta en liten svängom och titta på utställare som fanns på plats, shoppa lite små minnen att ha med sig hem och träffa lite bekanta som också var på plats.


VM-ugglan Bubo skall få följa med hem till Charlie.

Under finalheaten steg stämningen stegvis, med några få dippar när svenskar av olika anledningar slogs ut. Men alltihop nådde ju utan tvekan sin absoluta topp när Stina Nilsson tog silvret. Läktaren vi stod på gungade och det var otroligt mycket glädje och lycka överallt. Och visst blev man lite tårögd. Här har hon tränat i så många år för just exakt den här dagen, sprint i VM på hemmaplan. Något som så otroligt få ens få uppleva. Och just den här dagen när allt måste stämma så gör det också det. 

Vi spenderade resten av kvällen med att äta otroligt god mat på Smak & Mer och fortsatte sen med ett möte tillsammans med Anders på Etixx. En lång, men o så rolig, dag :-) Tack till Etixx, Anna&Emil, Bo och alla andra som gjorde det möjligt för oss att få uppleva VM-sprinten i Falun! Det blev verkligen en drömdag på alla sätt och vis. Nu fortsätter Dalaresan mot Malung där vi skall möta upp Johan, Dan och Samuel för att sen åka och träffa teamets samarbetspartner Calix Roof Boxes för ett litet studiebesök i hur riktigt grymma takboxar görs.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.