torsdag 26 mars 2015

Bankoll med Johan.

Igår eftermiddag kom vi upp till Åre. Det blev en lång dag i bil där det hetaste samtalsämnet var var alla som bor norr om Mora egentligen handlar mat och andra förnödenheter (utan att köra 10 mil t/rt). Här i Åre bor vi i en jättemysig stuga ett stenkast från Holiday Club och ungefär tre mil från starten i Vålådalen.

Idag tog vi det väldigt lugnt på morgonen. Det känns ganska konstigt att inte ha en tvååring som skall kramas och pussas på en på nätterna. Och även om det är skönt att inte bli väckt klockan fem av "eej Mamma! Bumm bumm!" och känna hur Charlie använder ens armar som bilbana, så saknar jag det så fort jag åker ifrån honom och jag skulle välja det över en sovmorgon vilken dag som helst.

Hemma är det mer regel än undantag att jag vaknar och ser ut så här.

Strax innan lunch åkte vi mot Vålådalen där vi mötte upp Elisabeth för att käka en jättegod trerätters lunch på fjällstationen. Sen åkte jag och Johan upp mot Ottfjället för att reka banan inför loppet på Lördag. Upp på fjället gick bra men väl där uppe var det ett virrvarr av olika spår som korsade varandra och då det inte var skyltat och bitvis ospårat än var det väldigt svårt för oss som aldrig åkt här tidigare att räkna ut var vi skulle åka. Lite tråkigt, för i morgon blir det för tätt inpå att åka upp där och testa och jag hade verkligen velat köra hela utförskörningen innan Lördagen. Klart är i alla fall att man kommer behöva lägga en rejäl grund för att ens ha något fäste kvar ut på sista varvet på milbanan. Jag plogade två gånger och hade obefintligt med fäste kvar när vi kom ner från fjället. På flera ställen är det mer is än snö. Förhoppningsvis blir det lite bättre av snön som faller just nu.

Banprofilen av delen vi körde idag. 

Efter vårt lilla träningspass på fjället åkte vi hem till Elisabeth och drack kaffe i hennes mysiga timmerstuga. Sen tog vi en sväng till Holiday Club för att hämta våra nummerlappar och besöka Etixx-montern som ligger precis intill där man hämtar nummerlapparna. Nu har vi käkat carbonara a la Majken och Johan och tar det lugnt framför sociala medier. Malin som skall köra lilla Årefjällsloppet i morgon förbereder sig för fullt med att fylla i olika lappar, läsa in sig på vätskekontrollerna och dricka Etixx Energy Load :-)

I Etixx-montern serveras varm Energy Load :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.