söndag 8 mars 2015

Vasaloppet 2015

Vilken dag! Åkarna är ju helt klart de tröttaste idag men därefter kommer nog alla som hjälper åkarna med service innan och under loppet..

Efter att ha släppt av Martin, Kalle, Henrik och Elisabeth vid starten åkte jag och Klas upp till vår första station vid Långheden (på myrarna mellan Smågan och Mångsbodarna). Vi försökte förgäves få igång SVT Play för att kunna ha lite koll på var åkarna befann sig men det var lönlöst, så vi fick gå på vad de sa på bilradion. 

Som alla säkert vet krånglade det rejält i starten och vi hoppades att inga av våra killar var inblandade, men tyvärr insåg vi ganska snart efter att placeringarna från kontrollen i Smågan att de varit det. Den som drabbades hårdast av det var utan tvekan Dan, som inte ens var bland de 200 första upp backen, men som sakta men säkert jobbade sig upp och låg bland de 50 första vid vår kontroll. Men den som kom först till oss var Martin som låg i andraklungan på en 10-15e plats.

När alla fått dricka begav vi oss vidare till de andra kontrollerna, där det på grund av de stora tidsavstånden aldrig blev superstressigt. I och med att det skiljer en del mellan åkarnas åktider hade vi tre grupper som bara gav Martin och Danne och tre grupper som gav de andra som kom bakom. På sista kontrollen stannade vi kvar och gav alla.

Alla i teamet åkte verkligen helt fantastiskt bra. Martin som aldrig tävlat mer än 50km och aldrig varit i närheten av att köra ett långlopp ovallat kom in på en 59e plats. Kalle som jagat elitledplats hela säsongen kom 98a och är därigenom direktkvalificerad till elitledet nästa år :-) Johan slog sitt tidigare placeringsbästa och kom på en 117eplats. Matthias som bara kört Vasaloppet två gånger förbättrade sitt placeringsbästa rejält och kom på 107e plats.

Och så har vi då Dan, som fick sämsta möjliga start och som fick ligga och jaga ikapp helt själv för att försöka reparera skadan som starten orsakade. Och tror ni inte han kör in på en 19e plats tillslut. Helt sjukt är vad det är. Han är så jäkla stark och det var så inspirerande och peppande att se hur han aldrig gav upp utan köttade allt han hade ända in till Mora.

Henrik fick tyvärr sjukdomskänningar och bröt, men fick bra tv-tid vid starten.

Martin (207) var snabbast till backen.


Vid första kontrollen hade vi så god tid att jag hann ta en selfie. Det hade vi inte direkt tid med sen...

... men vid sista kontrollen hann jag ta kort på maskinen Justyna Kowalczyk. Nu sitter vi i bilen på väg hem. Jag kommer sakna teamet (även om vi ses på Tisdag igen) och kanske framförallt sakna alla skidspår. Men det skall bli skönt att komma hem till Charlie och Tomas igen :-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.