tisdag 7 april 2015

Who run the world - girls Igår blev det en liten nypremiär för mig och Baby Runners Team Vetlanda. Jag har varit med ett fåtal gånger under vintern men nu den sista månaden har jag knappt varit hemma en enda måndag och har tyvärr missat många pass. Löppasset med BRTV är ett av de passen jag ser fram emot mest varje vecka, både för att det är så kul att få träna med andra istället för att träna själv men även för att Ellen är så grymt duktig på att variera intervallerna och för att vi brudar är så bra på att peppa varandra.

Igår inledde vi passet med en uppvärmning med lite olika löparövningar och korta rusher för att bli varma. Vi fortsatte sen med det jag på förhand sett fram mest emot; en träningstävling inför Vårruset i Jönköping. Vi joggade till en stor gräsplätt och tävlingen gick ut på att springa runt den och komma så långt som möjligt på 10 minuter.

Jag öppnade i 3:35-3:45-tempo och höll det i ungefär 7-800 meter men insåg sen att jag skulle trilla ihop och dö efter 5 minuter om jag inte lugnade ner mig. På de 10 minutrarna kom jag exakt 2,5km vilket ger ett snittempo på 4:00min/km. Det var längesen jag sprang kontinuerligt och jag är jättenöjd med det tempot. Det känns också jättekul att jag ska få vara med och representera Vetlanda i Baby Runners Vårruset-tävling. Tävlingen går ut på att man utser 6 personer från BR-grupperna runtom i landet som springer Vårruset, sedan räknar man ut en snitt-tid på de 6 löparna och den stad med bäst snitt-tid vinner. I och med testet igår hoppas jag på att kunna springa under 20 minuter. 

Maj ser ut att bli en hektisk löpmånad, för innan Vårruset kommer jag förhoppningsvis springa Friskishalvan (10KM) och därefter Göteborgsvarvet och Eksjö stadslopp. Målet med löpningen i sommar är att förbättra min tid på milen (41:30) och drömmålet är att få en tid under 40 minuter. 40minutersgränsen är inte rimlig att nå nu i början, de här första milloppen blir mer lopp jag springer för träningens skull och för att få lite erfarenhet. 

Annandag påsk-löpning i strålande sol. Lite ovant, i och med att BRTV-passen brukar vara vid halv sju på kvällen.

Efter det lilla löptestet körde vi 3 serier sprintintervaller och två olika backintervaller. Efter det mådde jag så illa att jag ställde in eftermiddagens rullskidtur.

Återhämtningsshake i solen!

Istället för rullskidor spenderade vi eftermiddagen i trädgården. Vi byggde ut kaninernas hage; de får större ytor och jag slipper klippa halva gräsmattan. Win/win!

2 kommentarer:

 1. Välkommen till Friskishalvan!
  under 40 låter som en möjlig segertid...
  Jakob, tävlingsledare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Jakob! :-) vet inte om det är rimligt att komma under 40 redan på första loppet men hoppas kan man ju alltid! Ses i Jönköping!

   Radera

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.