måndag 19 september 2016

Vetlandarullen 2016

Igår gick den tredje upplagan av Vetlandarullen av stapeln. Det blev min tredje start i loppet, mitt första rullskidlopp i år och mitt tredje rullskidpass sedan Maj. Uppladdningen kunde med andra ord varit något bättre, men tävling är ju bästa träning och om inte annat tänkte jag att det skulle ge mig en fingervisning om hur mycket rullskidpass jag måste lägga in nu framöver.

(Svaret på det är förresten; en hel del)

Jag var också nyfiken på hur kroppen skulle reagera, vilka bitar som skulle vara jobbiga och vilka bitar som crossfiten underhållt och kanske till och med förbättrat. Tidsmässigt trodde jag väl att det skulle bli ungefär som förra året.

Första varvet (av fyra) gick väldigt snabbt, med en snitthastighet på 25km/h. Jag visste att jag inte skulle orka hålla den hastigheten under hela tävlingen men det kändes som en perfekt möjlighet att pressa kroppen och testa hur länge den skulle orka. I och med att placeringsresultatet inte var det viktiga var det ju bara att gå all in. Andra varvet gick ungefär lika fort men sen ebbade det ut, både på grund av att kroppen inte orkade längre och på grund av motivationsbristen som kom i och med ingenmanslandet man körde i.

Tredje varvet var nog det som tog längst tid (ungefär här blev jag även väldigt nöjd med att det inte var ett långlopp jag åkte och att det snart skulle vara slut) och sista varvet kändes som att det gick av bara farten ("Woho nu är det snart slut! Nu får du snart kaffe och Etixx-shake!")

Det absolut största problemet var hjärta/lungor. Läs: bristen på långpass och längre intervaller. Muskulärt sett hade jag inga större problem och idag har jag faktiskt ingen träningsvärk. I och med crossfiten så är musklerna vana vid en mycket högre belastning än vad man får under en rullskidtävling. Men ja, nu får nog mängden thorax/rullskidpass ökas på med en sisådär 400% så det blir ordning på långloppsformen :-)

Vetlandarullen 2016
Distans: 16km
Tid: 47:44 (drygt 4 minuter snabbare än i fjol)
Snitthastighet: 20,11km/h (2:59min/km)
Placering: 2a i D21

Till sist stort tack till min teamie och fellow Trädgårdshandske Ida som langade dricka, och därigenom gjorde allt mer uthärdligt, igår :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer om något annat än vad som kan tänkas vara relevant för inlägget ovan eller påhopp raderas.